Om Therese

Redan som liten fanns en dröm om att bli författre. Jag älskade att skriva och koka ihop historer. 2015 debuterade jag som författare, tillsammans med Mattias Blomfeldt, med tre av barnböckerna i serien "De mäktiga fem". Ytterligare två böcker i serien kom ut hösten 2016 och en våren 2017. Jag är tacksam för att jag fått chansen att förverkliga min dröm.

 

De tre första böckerna i "De mäktiga fem"-serien har sålts i över 4500 exemplar. Vilket är långt över förväntan. Många förskolor har köpt böckerna, vilket glädjer mig oerhört. Tanken med böckerna var från början att bidra med ett material som kunde användas i teknikarbetet på förskolor. Jag är själv utbildad förskollärare och jobbat som det sedan 2005. Böcker om teknik för de allra minsta barnen var något jag saknade, speciellt sagoböcker. Det har varit roligt att få vara med att bidra med detta till marknaden.

 

2015 och 2016 har varit roliga och utmanande år! Efter min bokrelease gjorde jag några tidningsintervjuer, två artiklar som ni kan läsa nedan, samt en radiointervju på Sveriges Radio P4 Örebro. Vid ett tillfälle var även Sydnärkenytt på besök där jag arbetar för att göra ett filmrepotage om hur vi bl.a arbetar med böckerna i verksamheten.

 

Den största utmaningen var att föreläsa. När jag slutade skolan trodde jag det skulle vara slut på att hålla föredrag inför andra. Vilken tur att livet inte alltid blir som man tänkt. Jag och min kollega fick frågan från flera kommuner om vi kunde föreläsa för deras personal på förskolorna och särskolorna. Vilket vi gjorde vid ett flertal tillfällen i olika delar av Sverige. Föreläsningarna handlade om HUR man faktiskt kan använda böckerna i praktiken och utforska grundläggande teknik i vardagen tillsammans med barnen på ett lekfullt och lustfyllt sätt. Jag tyckte det var otroligt givande och roligt. Jag växte som individ och flyttade min trygghetszon lite längre bort.

 

Under våren 2016 har jag också, genom mitt förlag, agenter från två olika företag, Bramble kids och Plus licens, som jobbar över hela världen för att hitta intressenter till att ge ut mina böcker. Under våren 2017 fick vi veta att vi nu hamnat på den internationella marknaden. Böckerna ska ges ut på kinesiska.

 

Ni förstår! Jag är väldigt tacksam och glad över allt jag fått vara med om.

 

Jag önskar er alla en trevlig lässtund med era barn!

 

Therese

 

 

 

 

Länka dig vidare här under

för att läsa mer om mig och mina böcker